Daryl Dixon

Daryl Dixon
Gespeeld door: Norman Reedus
Afleveringen: 1 – heden
Geslacht: Man
Geboorteland: Verenigde Staten
Nationaliteit: Amerikaans
Beroep: Onbekend

Daryl Dixon is een hoofdpersonage en een overlevende van de zombie-uitbraak in The Walking Dead. Hij is de jongere broer van Merle. Daryl is een expert in het jagen, spoorzoeken, navigeren en observeren. Rick Grimes waardeert hem als een belangrijk lid van de groep door zijn survival skills. Naar aanleiding van de dood van Ed en Sophia Peletier, heeft Daryl een hechte band met Carol Peletier ontwikkeld. Later in de serie kreeg hij nog een korte band met een ander personage Beth Greene. Hij is de laatste overlevende lid van zijn familie. Daryl begint de show als een brutale, vuilbekkend individu maar ontwikkelt zich een integraal onderdeel van de groep. Zijn agressie is ongekend, en dit blijft een van zijn meest waardevolle bezittingen, evenals één van zijn meest opmerkelijke.

Daryl Dixon trivia

  • Oorspronkelijk was Daryl was nooit gepland voor de TV-serie (hij komt ook niet voor in de stripboeken), maar na Norman Reedus auditie voor de rol van Merle Dixon, waren de producenten zo onder de indruk van zijn optreden dat ze Daryl Dixon speciaal voor Norman creëerden.
  • Zijn favoriete wapen is een Stryker Crossbow.
  • Daryl heeft de tweede hoogste aantal optredens in de TV-serie, achter Rick.
  • Daryl heeft de vierde grootste hoeveelheid levende mensen vermoord in de TV-serie. Op dit moment heeft hij minimaal 26 personen vermoord.

 

 DVD algemeen