Glenn Rhee

Glenn Rhee
Gespeeld door: Steven Yeun
Afleveringen: 1 – heden
Geslacht: Man
Geboorteland: Verenigde Staten
Nationaliteit: Amerikaans
Beroep: Pizzabezorger

Glenn Rhee is een hoofdpersonage en een overlevende van de zombie-uitbraak in The Walking Dead. Hij is de belangrijkste verzamelaar voor de Atlanta groep, en hij redt Rick Grimes uit de tank in Atlanta waarna hij hem terug brengt naar zijn kamp om hem te herenigen met zijn familie. Tijdens hun verblijf op de Greene boerderij krijgt Glenn vormt een langdurige relatie met Hershel Greene’s dochter Maggie en trouwt met haar. In de gevangenis waar zijn groep zich vestigt in het derde en vierde seizoen van The Walking Dead is hij een betrouwbaar raadslid van de gevangenis. Maar door een ziekte kan hij zijn plicht niet doen hier. Nadat de gevangenis verwoest is ontsnapt Glenn maar wordt hij gescheiden van de rest van de groep. Tijdens de zoektocht naar zijn vrouw en de rest van de groep ontmoet hij Abraham Ford en zijn groep die op een reis zijn naar Washington DC. Later in Alexandria pakt hij zijn oude taak weer op als verzamelaar van medicijnen en voedsel.

Glenn Rhee trivia

  • Glenn verteld tegen Hershel de oorsprong van zijn familie. Deze is uit Michigan, maar dat ze oorspronkelijk uit Korea komen, net als Glenn acteur Steven Yeun.
  • Glenn is een van de laatste zes overgebleven originele hoofdpersonages uit Seizoen 1, samen met: Rick, Carl, Carol, Daryl, uit de oorspronkelijke Atlanta groep, en Morgan die verscheen in de pilot.
  • Glenn is vier keer, meer dan enig ander personage, gevangen genomen.
    • De ontvoerders van Glenn zijn de leden van de Atlanta Nursing Home, Merle Dixon terwijl een inwoner van Woodbury was, de leden van Terminus en de Saviors onder leiding van Dwight.
  • Glenn is een van de twee personages die de ziekte in de gevangenis overleefde. De andere is Sasha Williams.

 

 DVD algemeen