Rick Grimes

Rick Grimes
Gespeeld door: Andrew Lincoln
Afleveringen: 1 – heden
Geslacht: Man
Geboorteland: Verenigde Staten
Nationaliteit: Amerikaans
Beroep: King County Hulpsheriff

Rick Grimes is de hoofdpersoon en een overlevende van de zombie-uitbraak in The Walking Dead. Hij is een voormalig politieman van de King County Sheriff’s Department, die werd neergeschoten tijdens een dienst en in een coma belande. Toen hij ontwaakte uit zijn coma lag hij alleen in een ziekenhuiskamer te midden van een grote zombie uitbraak. Hij reist naar Atlanta, Georgia, op zoek naar zijn vrouw, Lori, en zijn zoon, Carl, die naar Atlanta zijn gereisd met zijn beste vriend/collega, Shane Walsh, op zoek naar een veilige plek. Nadat hij zijn vrouw en zoon vindt samen met een groep overlevenden, neemt hij geleidelijk de rol van hun leider op zoek naar een veilige plek. Naarmate de serie vordert wordt het personage van Rick Grimes geleidelijk donkerder en meer gehard. Hij doet alles wat nodig is om zijn groep te beschermen tegen het gevaar van buiten.

Rick Grimes trivia

  • De naam van Rick is afkomstig “Richard”, die is afgeleid van het Duits, Frans, Engels en betekent “machtige leider”; Dit zou een verwijzing kunnen zijn naar het feit dat hij de leider van zijn groep van overlevenden is.
  • 100 acteurs hebben auditie gedaan voor de rol van Rick Grimes. Enkele bekende namen zijn Jamie Bamber, Stuart Townsend, Ethan Embry, Mark Pellegrino en Thomas Jane. Uiteindelijk werd Andrew Lincoln officieel gecast in april 2010 toen Robert Kirkman hem ‘een geweldige vondst’ vond.
  • Rick is in de meeste afleveringen verschenen ten opzichte van de andere personages, gevolgd door Daryl.
  • Rick is een van de drie personages (de andere zijn Morgan Jones en Carl Grimes) die fysiek in de pilot meegedaan hebben en nog steeds in leven zijn.
    • Glenn verscheen ook in de pilot, maar niet fysiek, alleen zijn stem was te horen.

 

 DVD algemeen